tak właśnie myślę.kari pisze:Deco-Ania, ja podejrzewam, że jakbym się o to spytała to połowa pielęgniarek/położnych by nie wiedziała o co chodzi
A plan napisałam głównie pod wpływem szkoły rodzenia, potem jak o to spytałam Skoczylasa, to powiedział, że warto napisać, więc to zrobiłam... ale mnie sie to nie przydało na nic!Nie miałam, nie było to wymagane.Deco-Ania pisze:Miałyście cos takiego? Czy było to wymagane przy przyjęciu do szpitala?
A wymagania dotyczące warunków porodu np. osobnej sali, toalety, pominę milczeniemDeco-Ania pisze: to kompletna bzdura
Deco-Ania pisze:Miałyście cos takiego? Czy było to wymagane przy przyjęciu do szpitala?
grafitowa pisze:Nie miałam. W 2011 w CZMP nie było to wymagane.
grafitowa pisze:Był natomiast ten temat poruszony na bloku porodowym przez lekarza, który rozmawiał ze mną w początkowej fazie porodu. Zadawał pytania na temat lewatywy, nacięcia, pozycji, w jakiej chciałabym rodzić itp.
martula_87 pisze:grafitowa pisze:Nie miałam. W 2011 w CZMP nie było to wymagane.
W 2012 nawet nikt o to nie zapytał![]()

Ciekawe czy w 2014 jest inaczejtulipan87 pisze:W 2012 nawet nikt o to nie zapytał![]()
to stworzę plan porodu. Oczywiście świetnie zdaję sobie sprawę, że plan planem a w praniu pewnie wyjdzie coś zupełnie innego To mi się podobakasieńka 85 pisze:mam plan żeby urodzić szybko i najlepiej bezboleśnie![]()
Jak dla mnie starcza za cały plan
Żeby tak jeszcze ktoś dawał gwarancję, że tak będzie 
Przy Gajce planu nie pisałam, jedynie poinformowałam położną o swoich oczekiwaniach (np. Chciałam uniknąć nacięcia krocza) ale życie życiem i poród zweryfikował oczekiwania 

sardynka pisze:Przy Gajce planu nie pisałam, jedynie poinformowałam położną o swoich oczekiwaniach (np. Chciałam uniknąć nacięcia krocza) ale życie życiem i poród zweryfikował oczekiwania

Wróć do Ciąża i poród - strona "techniczna"
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość