Wiktor
14.06.2009
Kacper
14.08.2013Gosiaczek pisze:stawka wynosi 13 zł za całodzienne wyżywienie
, pytanie brzmi co na ten jadłospis mówią inni rodzice? czy parówki im przeszkadzają?Magdalena Kubik pisze:czy parówki im przeszkadzają?
spróbujmy może zrobić kilka takich spotkań w weekendy i edukować nie tylko personel przedszkoli / szkół - ale również rodziców 
Kasia pisze:nutella jest zdrowsza od kostki czekolady

Szizel pisze:A co tak naprawdę w tych parówkach jest złego, bo sama ich nie podaję swojej córci, wiem, że nie są ok, ale nie wiem co ?
Malwina pisze:mało mięsa w parówkach, tłuszcz, zmielone korpusy, skóry wieprzowe, konserwanty, mnóstwo soli, tak jak zresztą w innych wędlinach sklepowych.
Bian pisze:czy gdyby dziecko lubiło parówki, to czy wszystkie są złe?
Sybel pisze:Tamto dziecko nie jada raczej czegoś takiego, za to ma colę i pizzę. Także kwestia mentalności i oczekiwań rodziców.To, że mi pasują zupki na warzywach nie znaczy, ze innym też.
.Kasia pisze:Co do spotkań organizowanych m.in. przez zdrowego przedszkolaka - super idea tylko czemu w tygodniuwtedy rodzice pracują
spróbujmy może zrobić kilka takich spotkań w weekendy i edukować nie tylko personel przedszkoli / szkół - ale również rodziców
niestety - dopóki my - rodzice nie będziemy wymagać od placówek zmian, to nie wiele się zmieni
Deco-Ania pisze:Magdalena Kubik, a ja mam pytanie "praktyczne"
Czy mogę prosić o fachową ocenę załączonego jadłospisu. To przykładowe menu w przedszkolu mojego synka.

a widzisz a nasza dyr. nic o tym nie mówiła. choć sądząc po głosach oburzenia mojego na temat paczek od Mikołaja rodzice i tak by nie przyszli ( wg. nich nic złego nie ma w tym, że dzieci jedzą słodycze, owoce i warzywa ograniczone są do mimimum, a o kaszy, makaronie pełnoziarnistym, czy ciemnym pieczywie to pomarzyć można, bo przecież dzieci tego nie lubią. )Magdalena Kubik pisze:Kasia pisze:Co do spotkań organizowanych m.in. przez zdrowego przedszkolaka - super idea tylko czemu w tygodniuwtedy rodzice pracują
niestety - dopóki my - rodzice nie będziemy wymagać od placówek zmian, to nie wiele się zmieni
Kasiu, ZdrowyPrzedszkolak.org organizuje spotkania dla kadry przedszkolnej w tygodniu, ponieważ w wolne dni nikt by nie przyszedł. Jako moderator kampanii daję możliwość organizowania spotkań dla rodziców bezpośrednio w przedszkolu, są to spotkania jak na razie odpłatne. Informacja o tych spotkaniach została przekazana placówkom w materiałach informacyjnych. Więc możliwości są.
.

Audiolka pisze:W przedszkolu Wojtka siostry zakonne same gotują wszystko, że tak powiem produkty typu jajka, mięso, warzywa mają albo swoje, albo od rodziców dzieci, którzy mają gospodarstwa.
Sybel pisze:szparagi można dawać dziecku w wieku mojego drania, czyli 10 miesięcy?
, szparagi to takie cudowne warzywko, które nie lubi zbytnio nawozów, mrożone nie smakuje później tak cudownie jak świeże, więc jak tylko pojawią się nasze rodzime szparagi możesz śmiało podawać. Nie martw się o zapach z pieluchy u ok połowy populacji przy trawieniu szparagów pojawiają się związki siarki dające w moczu ten nieprzyjemny swąd Audiolka pisze:W prywatnym przedszkolu w którym pracowałam był katering (zresztą facet, który jest właścicielem zaopatruje chyba większość , o ile nie wszystkie takie placówki w Łodzi i województwie). Jedzenie smaczne, ale nie wszystko dla takich małych dzieci.
W przedszkolu Wojtka siostry zakonne same gotują wszystko, że tak powiem produkty typu jajka, mięso, warzywa mają albo swoje, albo od rodziców dzieci, którzy mają gospodarstwa.

Anitamamita pisze:Jajka i warzywa przywozi gospodarz ze wsi
Wróć do Specjalista ds. żywienia
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość