Malwina pisze:Nie może tak być, że ja będę biegała za nim z jedzeniem. To żaden posiłek.
mała tez nie chciała jeść, zaciskała buzie, wymachiwała łapkami. Przez dwa tygodnie toczyłam z nią wojnę - ale nie odpuściłam ani razu, bo gdybym to zrobiła, i raz pozwoliła jej nie zjeść, to byłoby "po ptokach". Po tych dwóch tygodniach sama zrozumiała, że musi jeść i wszystko było ok.

ale mama za mną nie biegała z jedzeniem. Wyszła z założenia, że jak będę głodna to zjem. Poskutkowało, nie umarłam z głodu, ale do dziś jestem dość wybredna kulinarnie.

Misiak pisze:nie biegała z jedzeniem. Wyszła z założenia, że jak będę głodna to zjem
nie to nie. Krzywdy nie da sobie zrobić. Jak zgłodnieje to sama przychodzi Misiak pisze:Ja byłam niejadkiem.ale mama za mną nie biegała z jedzeniem. Wyszła z założenia, że jak będę głodna to zjem. Poskutkowało, nie umarłam z głodu, ale do dziś jestem dość wybredna kulinarnie.
Nie posadzę jej w foteliku, bo jak to Z. mawia "fotelik jest dla dzidziusiów a ja jestem już dużą dziewczynką, bo chodzę do przedszkola". Jak jej mówię, że zabiorę talerzyk (co oczywiście robię jak nie zje- bo Konsekwencja, to moje drugie imię
) to mówi mi "trudno, zabierz" (też jest w tym bardzo konsekwentna). Razem przygotowujemy posiłek ( napaćka mnóstwo rzeczy na kanapkę, której później nie zje), pozwalam jej samodzielnie zanieść talerzyki do stolika (np. nakrywa do stołu), chwalę jaka jest duża i samodzielna, a ona bierze dwa kęsy i zaczyna latać po całym pokoju i wymusza na mnie karmienie jej. Wtedy je pięknie! Ale ja jem zimny obiad
A musicie o mnie wiedzieć jedno- nie lubię jeść zimnych posiłków 

a na pytanie: "Z. wolisz kanapkę z serkiem żółtym czy z wędlinką?" odpowiada "makaron"
umieram psychicznie mówię Wam 

PLIZ 

Wyjeżdżam niedługo na targi za granicę, żeby troszkę poszerzyć asortyment sklepu.

Gosiaczek pisze: to była histeria, trzaskanie drzwiami i poszła głodna na drzemkę..
Julita pisze:Niektóre posiłki trwają w nieskończoność...
W przedszkolu je tak samo długo. A na dodatek moja mama mówi, że jadłam tak samo jak on do jakiegoś 8 roku życia...Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość