Wiktor
14.06.2009
Kacper
14.08.2013

dokładnie tak. Na zmianę z Stelakerem od Musteli.klarysa pisze:Pomogło smarowanie oliwką, wyczesywanie i jeszcze raz oliwka.
klarysa pisze:Pomogło smarowanie oliwką, wyczesywanie i jeszcze raz oliwka.

a bujaliśmy się tez z tematem. Sprawdź te alergie, każdy lekarz Ci to powie:-) Ja nie jestem lekarzem ale mocno dociekałam ten temat. Drugi powód to łojotokowe zapalenie skóry-jeśli ma w brwiach i dużo jej to może być wariant nr 2.Powodzenia w walce 

Emi pisze:raczej z tych kudłatych

Fuente pisze:po pierwszym dniu stosowania Stelakera musteli... jest lepiej
Fuente pisze:Genialny jest ten preparat!
Po dwóch zastosowaniach zeszło całkowicie to, co zostało po Emolium. Także mam prawie całe opakowanie jeszcze, ale ostatnio posmarowałam Młodemu całą głowę tak profilaktycznie.

) i od jutra znowu zaczynamy walkę.

Na opakowaniu jest napisane że do stoswania w stanach ciemieniuchy oraz profilaktycznie w celu zapobiegania jej powstawaniu. Od kiedy stosujemy Mustelkę ciemieniuszka juz nie wraca 
Aczkolwiek dzięki za wszystkie rady. W poniedziałek idziemy do lekarki. Tym razem poproszę, żeby zapaliła światło w gabinecie, ewentualnie założyła okulary, jeśli posiada, bo ostatnio stwierdziła, że nic nie ma (a wyglądało to identycznie), zaś niedomyty brud w uszach (niestety...) wzięła za łuskę, potówki za wysypkę i przypięła nam etykietkę skazy białkowej 
wiem. Problemy z trawieniem, wysypka i łuska też. No chyba, że okażą się potówkami, woskowiną z uszu, a kolka zacznie słabnąć pomimo niezmieniania diety. Przyznasz, że można zwątpić w diagnozę. Dlatego powstrsymuję się przed przypisywaniem dziecku kolejnych schorzeń i uważnie obserwuję.malaJu pisze:chciałam tylko dodać, że ciemieniucha to często objaw uczulenia a właściwie atopowego zapalenia skóry. Dzieci ze skazą mają ją częściej.
szaraczarownica pisze:Mnie przychodzi do głowy tylko jedno - obciąć włosy, skoro są tak gęste, że nie da się wyczesać
włosów nie zetnę, chyba by mi serce pękło
musiałabym ją dziewczyny ogolić maszynką na zero, wierzcie mi.
i po kłopocie. Ale dzisiaj zauważyłam, że to dziadostwo wróciłoMisiak pisze:naoliwić główkę na godzinę przed kąpielą, później wyczesać i umyć w kąpieli.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość