Maluszek a klimatyzacja

Lekarze, szpitale, przychodnie w naszym regionie. Porady doświadczonych mam, jak radzić sobie z infekcjami domowymi sposobami.

Maluszek a klimatyzacja

Postautor: Elma » 07 sty 2015, 14:35

Jestem w 7. miesiącu ciąży i ostatnio zaczęłam się zastanawiać czy klimatyzacja może zaszkodzić maluszkowi? mamy w domu zamontowaną stąd to pytanie :( może lepiej będzie nie właczać jej? co myślicie?
Awatar użytkownika
Elma

Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Maluszek a klimatyzacja

Postautor: SMERFI » 15 sty 2015, 11:39

Kochana, nie masz co się martwić o ile dbasz o to by urządzenie było czyszczone i nastawione na odpowiednią temperaturę. Mój synek świetnie znosił klimatyzacje, zero katarku czy kaszlu. Cały czas pilnowaliśmy aby nie ustawiać zbyt niskiej temperatury. Przed urodzeniem Szymka wezwaliśmy serwis do przeczyszczenia klimatyzacji żeby żadne zarazki nie unosiły się w powietrzu. klimatyzacja dobrze użytkowana nie będzie szkodzić.
Jak rozpoznać ludzi których już nie znamy - Grechuta.
Awatar użytkownika
SMERFI

Postautor: Elma » 27 sty 2015, 10:13

Dziękuję za odpowiedź :) I pamiętanie o odpowiedniej temperaturze wystarczy?
Awatar użytkownika
Elma

Postautor: SMERFI » 28 sty 2015, 8:46

Nie do końca... Temperatura to jedno, ale równie ważne jest regularne przeczyszczanie klimatyzacji żeby nie zbierały się tam zarazki, kurze i inne niefajne rzeczy które potem fruwają w powietrzu. Przeczyszczeniem naszej klimy cały czas zajmuje się ta sama firma z Łodzi przy ul. Więckowskiego 40, płacimy 150 zł za taką konserwację. Nasz maluch ma niestety alergię i musimy bardzo uważać na to, by zawsze było czysto w domu, zero kurzu itd.
Jak rozpoznać ludzi których już nie znamy - Grechuta.
Awatar użytkownika
SMERFI

Postautor: anitayyy » 11 lut 2015, 20:03

Elma pisze:Jestem w 7. miesiącu ciąży i ostatnio zaczęłam się zastanawiać czy klimatyzacja może zaszkodzić maluszkowi? mamy w domu zamontowaną stąd to pytanie :( może lepiej będzie nie właczać jej? co myślicie?

Odpowiednio serwisowana nie powinna zaszkodzić. Warto też raz w roku odgrzybiać.
Poza tym, że można łatwo złapać katar taka zadbana klima nic złego nie zrobi.
anitayyy

Wróć do Zdrowie