Malwina pisze:A jakie Wy macie zdanie na ten temat?

kasia_m85 pisze:Można urodzić wszędzie,ważne co dla Ciebie jest istotne.

Malwina pisze: szczepienia dziecka po urodzeniu i na inne "potrzeby".

) Tu woda, tu butelka, tu naklejka "Dziecko w aucie" itp (za wypełnianie ankiet).

Misiak pisze:Malwina, ja polecać będę szpital w Zgierzu,
(...)Jestem bardzo zadowolona i przy drugim dziecku na pewno będę znów tam rodzić. Mając takie warunki i taką opiekę za darmo, szkoda mi by było kasy na poród w prywatnej klinice.

Sybel pisze:W Rydygierze rodziłam i nie chcę tego przechodzić ponownie. Syf, chamstwo, potowrne żarcie, jeszcze więcej chamstwa - albo moje 3 doby były po prostu pechowe.

gohnia pisze:Także dzieci mają tam dobrą opiekę

kasia_m85 pisze:Zresztą w Salve wcześniaki się raczej nie rodzą,
a może zdrowego rozsądku? Oczywiście można wydać 4k ale po co? Żeby mieć wygodniejsze łóżko, lepsze jedzenie i łazienkę w pokoju? To ja chyba jednak wolę przemęczyć się te 2 doby i za 4k pojechac na dodatkowe nieplanowane wakacjemalaJu pisze:Patrycja11, niemal tylko i wyłącznie ze względów finansowych niestety.

ppola pisze:a może zdrowego rozsądku?

malaJu pisze:Boże, jaka ja bywam nierozsądna czasami...![]()
A zaznacze też że rozważaliśmy z mężem szpital Madurowicza ze względu na naszego lekarza. Przeważyły jednak dodatkowe przywileje które mieliśmy w Salve a których nigdy nie mielibyśmy w Madurowiczu czy jakimkolwiek innym szpitalu państwowym 
ppola pisze:Żeby mieć wygodniejsze łóżko
gohnia pisze:Dodając do tego brak ruchu i skurcze porodowe- tortury idealne
martula_87 pisze:wiem że dałabym radę wytrzymac i urodzic tam kolejne dziecko
ja tam mam dobre i to za darmochęmalaJu pisze:Pytanie, jakie chcesz mieć wspomnienia.

Pozwolę sobie, nie zgodzic się z tym. Myślę, że jest wiele dziewczyn, które chcą tak jak ty przezyć swój poród w luksusowych warunkach, ale ich po prostu nie stac na prywatny szpital.Fuente pisze:Generalnie zależy kto czego oczekuje od swojego porodu.
evelinka pisze:Z tym, że ja nie miałam żadnych wymagań co do szpitala.
Więc myślę sobie że sporo jednak zalezy od personelu... Nie mniej każdy poród jest inny, nawet u tej samej kobiety 
Choć mówiąc szczerze długo z mężem zastanawialiśmy się który szpital wybrać... To nie było tak, że decyzje podjeliśmy bez wahania. Po podliczeniu za i przeciw wybralismy to co dla NAS bylo najlepsze i nie żałujemy 
( różni ludzie czytają, i różne rzeczy po głowie mogą chodzić)
( gorzej połóg ale to ani czas ani miejsce na opis - a warunki miałam komfortowe bo domowe
), gdybym nie miała ZZO na życzenie ( fakt nie miałam ale na życzenie bo panicznie bałam się zastrzyku w kręgosłup - położna pytała kilkakrotnie czy chcę), gdybym spotkała się z chamstwem, olaniem czy niekompetencją to na pewno kolejny poród rozważałabym w szpitalu prywatnym.

Patrycja11 pisze:ja tam mam dobre i to za darmochęmalaJu pisze:Pytanie, jakie chcesz mieć wspomnienia.
martula_87 pisze:Ju fakt może gdybym nie czuła tego bólu tylko od razu miała zrobioną cc bez ani jednego skurczu porodowego to i ''mistykę'' bym zobaczyła.

Nic tylko kopiować (tylko te literówki i brak znaków przestankowych. ty wiesz, ile ja sie namęczę, zanim na portal do artykułu je wrzucę???;P )
Dla mnie po porodzie bardzo ważne było, że miałam łazienkę z prysznicem i toaletę w pokoju, zwłaszcza, że miałam kilka kroków do niej a ledwo mogłam dojść, dlatego nie wyobrażam sobie wychodzić na korytarz. Sala po porodzie była dwuosobowa, ale jeżeli ktoś był w odwiedzinach u drugiej osoby, to wystarczyło zasłonić parawan między łóżkami. Ważne też było to, że porodówka była jednoosobowa, przygaszone światło, intymna atmosfera, po tym jak zobaczyłam wieloosobową porodówkę w ICZMP to jednak był to dla mnie ważny aspekt. Podsumowując polecam.malaJu pisze:dać radę to każda da. Pytanie, jakie chcesz mieć wspomnienia.

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości