domowe place zabaw

co kupić, gdzie kupić, a czego nie kupować

domowe place zabaw

Postautor: Deco-Ania » 13 sie 2013, 6:42

Macie?? Podejrzewam, że niektóre z forumowych maluszków mają.
Postanowiłam, że kupię "coś" dla Antosia do ogrodu mojej babci, bo ostatnio miałam nawet problem, żeby znaleźć odpowiednie drzewo do powieszenia huśtawki. Bez szaleństw - bo często już tam nie jeździmy odkąd Antoś zaczął chodził do przedszkola, ale zawsze się coś przyda.
Chciałabym taki stelaż na huśtawkę, z drabinką i być może ślizgawką.
I właśnie o tą ślizgawkę mam pytanie. Najczęściej mają one takie plastikowe ślizgi (o takie: http://images03.olx.pl/ui/5/36/11/13679 ... kolory.jpg ) ale przyznam, że wcale mnie one nie przekonują, bo zastanawiam się jak one wyglądają po roku czy dwóch eksploatacji. Mam wrażenie, że bardzo szybko zniszczy się ta pierwsza warstwa, nazwijmy ją "ścierną" i ślizg będzie do wyrzucenia.
Jak u Was się takie coś sprawdza?
Obrazek
Obrazek
Deco-Ania
SuperMama

Has thanked: 97 times
Been thanked: 194 times

Re: domowe place zabaw

Postautor: Pepsi » 13 sie 2013, 8:31

Nie macie. Chyba, że mówimy o małej plastikowej zjeżdżali ;)
Kiedyś zastanawiałam się nad kupnem ale po przemyśleniach doszłam do wniosku, że wole jeździć z Młodą na lokalne place zabaw. Zresztą ceny takiego rozbudowanego placu są przerażające http://www.woodlit.pl/index.php?action=gallery&id=111 :|
Przewinął się też temat zakupu huśtawki na stelażu z możliwością doczepienia ślizgu. Były za bardzo przystępne pieniądze w gazetce Praktikiera ale, z racji tego że był problem z dostępnością to odpuściliśmy.
Obrazek

Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie pragnie.
Awatar użytkownika
Pepsi
Moderator

Has thanked: 12 times
Been thanked: 61 times

Postautor: Deco-Ania » 13 sie 2013, 8:45

Pepsi pisze:ceny takiego rozbudowanego placu są przerażające
zgadzam się. Ale z racji tego, że nie mieszkam na stałe u babci, nie myślę o takim rozbudowanym.
Bardziej o czymś takim: http://www.imagic.pl/files/27145/foto1.jpg A taki zestaw można już kupić w przedziale 300-500zł. Bedzie okazja bo zbliżają się urodziny Antosia - nie mam pomysłu na prezent, więc może zrobimy ogólną zrzutę.
Muszę podjechać do Emilii - tam widziałam całkiem spory wybór. Podobają mi się takie, gdzie zamiast tej drabinki jest mini ścianka wspinaczkowa - ale pewnie są droższe.

U siebie też chodzimy na lokalne place zabaw oczywiście (chociażby ze względy na kontakt z innymi dziećmi), ale jak jestem u babci to przyznam, że nawet nie wiem gdzie taki tam jest.
Obrazek
Obrazek
Deco-Ania
SuperMama

Has thanked: 97 times
Been thanked: 194 times

Postautor: tulipan87 » 13 sie 2013, 9:06

My mamy taką zjeżdżalnię
Obrazek
, ale dopiero od tego roku, więc nie wiem jak będzie się sprawować dalej - póki co nie wygląda na wytartą.
Poza tym mamy dostaliśmy od znajomych równoważnię, ale Mati nie ma z kim się na niej bujać :roll:
Huśtawkę mamy drewnianą, taką dla maluszków, jak Mateusz wyrośnie to pomyślimy o czymś większym.
Obrazek
Do tego jest też piaskownica - zrobiona własnoręcznie przez tatusia - robi furorę wśród okolicznych dzieciaków :)
na wzór takiej, tylko nasza jest trochę większa.
Obrazek
W przyszłym roku powiększymy zestaw o trampolinę.
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
tulipan87
SuperMama

Has thanked: 12 times
Been thanked: 26 times

Wróć do Porady zakupowe i nie tylko