Blue, oglądając szeregowki żadna nie miała podpiwniczenia, także teraz to raczej rzadkość. Ale zgadzam się z
malulu, żeby patrzeć na taką piwniczkę z perspektywy jej zalet - miejsca do przechowywania, spiżarki. U nas w zasadzie będzie tylko garaż (i to niezbyt duży, rowery będą pewnie wieszane na ścianie) i jedno pomieszczenie gospodarcze, ale w nim będzie piec, pralka (kiedyś może suszarka), chcę mieć tam regał / szafkę na chemię, trzymać tez mop, odkurzacz, wiec już nic więcej tam pewnie nie wcisnę. No i to tyle, także taka piwniczkę by się przydała

A piec, o którym pisałam wcześniej i który będziemy mieć bedzie dwufunkcyjny z zasobnikiem czyli takim dodatkowym zbiornikiem na wodę (co tez wymaga dodatkowego miejsca). Nie jest to must have (zasobnik), ale poczytalismy, poradziliśmy się paru osób i uznaliśmy, ze go wybieramy.
Dla nas ta przeprowadzka będzie spełnieniem marzeń o większej przestrzeni, kawałku ogródka i spokoju, ale zdaje sobie sprawę, ze nie zawsze tak u każdego będzie. Moja koleżanka z pracy wybudowała dom po Wrocławiem, zaledwie kilkanaście km od granicy miasta, maja oboje prawo jazdy i dwa samochody, ale tez oboje pracują we Wro, dzieci maja tez swoje placówki we Wro (żłobek i szkoła). No i mimo pięknego domu, ogrodu i otoczenia są przytłoczeni codziennymi dojazdami, łącznie w aucie spędzają po kilka godzin dziennie, szukają aktualnie mieszkania we Wro, a dom chcą sprzedać. Może to rzadki przypadek, ale jednak może się zdarzyć.