Co warto mieć w wakacyjnej apteczce?

Wiktor
14.06.2009
Kacper
14.08.2013

kasia_m85 pisze:Ja planuję zapakować w apteczkę:
-Sterimar
-Nuroffen/ Czopki przeciwgorączkowe
-Sól fizjologiczna
-Coś na komary i po ukąszeniu
-Termometr

noo - też tak powiedziałam jak zobaczyłam jaka lista wyszła. Przeważnie lista jest ciut krótsza. Tym razem jechaliśmy jak Antek wychodził z zapalenia oskrzeli, wieć jeszcze brał inhalacje przez kilka dni. I "profilaktycznie" antybiotyk z nami pojechał.grafitowa pisze:Deco-Ania, o rany

klarysa pisze:Nie tylko na wakacje: Na rany polecam Wam patyczki z Eozyną z firmy Osmoza Care! To jest jakieś cudo! Nie tylko odkaża, ale też natychmiast tamuje krwawienie.
grafitowa pisze:A jak fajnie zabarwia wszystko na czerwono
szaraczarownica pisze:grafitowa pisze:A jak fajnie zabarwia wszystko na czerwono
I długo nie chce zejść
Ale córka miała taką ranę, że nic się nie zabarwiło, chyba wszystko wsiąknęło w środek.Deco-Ania pisze:dokopałam się do trzeciej torby do rozpakowania, tej w której była cała nasza "apteka" Tym razem zawartość "apteczki" była następująca:
- termometr
- opaski na komary (kompletnie się nie przydały, bo komarów nie było)
- krople Floxal
- IBUM
- Nifurokasyzyd
- Pulmex maść
- Panadol
- Polopiryna
- Orsalit
- żel łagodzący po ukąszeniach komarów
- ranigast
- sól fizjologiczna
- stoperan
- BLF100
- gaziki jałowe
- zestaw "pierwsza pomoc" OSMOZY
- acidolac Junior
- Pulmicort
- disnemar
- krople zyrtec
- Flonidan
- tantum Verde
- Berodual
- Mucosolvan
- Augmentin
- Nystatyna
- Nasivin
- ActiTrin
- spray p/komarom
- glukozamina
- no-spa
- rennie
- rutinacea max
- captopril
+ coś tam jeszcze mojego męża, ale już wyjął więc nie wiem co to było (coś na ciśnienie)
Jestem z tego dumna. Przydał się tylko plasterek.
Wiktor
14.06.2009
Kacper
14.08.2013

Wiktor
14.06.2009
Kacper
14.08.2013

Wiktor
14.06.2009
Kacper
14.08.2013
Wiktor
14.06.2009
Kacper
14.08.2013szaraczarownica pisze:Wiem, że Fuente brała awaryjnie antybiotyk, ale to już zależy od lekarza, czy wypisze. Nasza pediatra by nie wypisała recepty.
Tyle ze mam wykupiony Bactrim, którego dzieciom nie podałam przy ostatniej chorobie
Nasza apteczka jest spora, no ale moi mieli pojechac nad morze na 6 tygodni, przyczepa stoi na polu w miejscu gdzie jest daleko do apteki, daleko do lekarza.
a w czym pomaga maść nagietkowa??Blue pisze:i gdy jedziemy nad wodę to maść nagietkową
Wiktor
14.06.2009
Kacper
14.08.2013

Tylko nie Pulmikort a Nebbud, na szczęście okazały się niepotrzebne.szaraczarownica pisze:Pulmicort, Berodual, sól fizjologiczna i inhalator oczywiście
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 7 gości