MamaŻaby pisze:Ja mam pytanie do LokalnyRolnik.pl, a właściwie 2 pytania:
o mięso, które jest u was w sprzedaży - czy jest ekologiczne, czyli czy pochodzi z chowu bez antybiotyków i złych pasz?
o sprzedawane u was wędliny - czy mięso na nie jest ekologiczne?
Jestem zapisana do grupy Eko Łódź. Na tablicy grupowej pojawiła się taka informacja:
"Miło mi poinformować, że w gronie wytwórców w Łodzi pojawił Rolmięs - pierwsza w Polsce masarnia ekologiczna! W ofercie nowego dostawcy znajdziecie m.in. kabanosy, kiełbasę białą, kiełbasę myśliwską, smalec, wątrobiankę i wiele innych. Skład wędlin jest tak dobrany, aby nie stosować żadnych chemicznych konserwantów lub sztucznych wypełniaczy, z wyjątkiem witaminy C i soli peklującej o zmniejszonej zawartości azotynu sodu o 50%."